ღ Opendiary ✎

Fitrah Mohd

Hello Fitrah Mohd|21|Kuantanese|Ex Uitm Tapah| Dip Mathematical Science ◕‿◕, sweets. Be nice here :D. 
Degree in Klate, jadi mek budu lah. 2Tahun jah, bulih punyo ^^ ❥




BisikBuzz





Music


Ask.fm'


Twitter


Istiadat Konvokesyen UiTM ke-86
Greeting Text
Alhamdullillah as first word this time for my entry. Ok akhirnya penantian selama 1 tahun berakhir juga untuk menghadiri konvokesyen diploma. Diploma baru? haishhh Diploma pon jenuih haish 6 sem. Jatuh bangun sedih gembira semua ada. Tuhan je tau macam mana rasa menghadapi pahit manis bergelar mahasiswa uitm diploma. 

Unfortunately, saya bukan lah mahasiswa penerima Anugerah Naib Canselor. Bukan rezeki saya sebab yelah Allah nak bagi kat kita sikit sebab usaha kita sikit. Allah nak bagi kita banyak sebab usaha kita banyak. Actually, first time berpisah dengan family dengan balik time cuti panjang make me sick enough. Homesick all time. Untuk ubat rasa rindu ni melagho je dengan kawan. yelah kalau 24/7 belajar, fade up and homesick. Tak mau stress konon and my mind set to reaches 3 flat and above it is fine for me. So masa sem 1 bersyukur sangat dapat 3+ tp bila tahu ramai dekan. Ok belajar diploma ni bukan serious sangat so aku kena lah berubah menjadi serious. So next sem target dekan. But tak menyebelahi juga. Hampir sahaja. For major subject it is not give big problem. But subject bahasa ni memberi impak. Yelah kita CTU(pend. Islam) bila masuk pasal fakta and history memang tak boleh GO. 

Alhamdulillah start from sem 3 until 6. I'm dean's list category. huaaaa sebak sangat. Sebak lah sebab Fitrah ni bukan lah pelajar cemerlang waktu sekolah, bukan pelajar harapan sekolah, bukan pelajar yang di target oleh guru untuk subjek tertentu, pernah dibandingkan sampai aku rasa aku bukan lah yang terbaik dari yang terbaik tetapi selama dua tahun aku dapat buktikan. I can do it. Plus sebab tidak dapat ANC. Tapi itu bukan segalanya. selagi ada effort selagi tu kita boleh dapat apa kita mahu

❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥

Ok tak mau dah haish nak trobek zaman belajaq. PENAT ! For konvokesyen ni wajib selesaikan segala hutang jadah ni tau haha. Pembayaran Jubah MYR 150 pon jangan wat2 tak tau. tak tau la apa mahal sangat dengan 150$ ni. extra day will be charged MYR2 and after than that will be charged MYR 34 if Im not wrong. 

before a day, kena ambil jubah and belah petang ada rehearsal. So apa lagi memang tak sah lah kalau tiada pre convo. KAN?

sudah tiga tahun meninggalkan UiTM Seri Iskandar. Teruja dengan pelbagai perubahan. Dulu takde benda alah ni. hehe

kekasih pujangga hati pon kita bagi sarung jubah. hehe nampak sebaya tidak

I love you byy. Thanks attn my big day. Muah. 
(Time konvo, jerawat pon nak ikut berkonvo) 


wish to thorbang kan topi ni berjaya. Muahahahha
ni photoshot budget. Lokasi Marina Island, Perak,

Abah ajak bergambar berbackground kan kapal. he missing his old place.

Okay ni joyayes joreng saya. Muahaha. Dulu asalnya berenam sekarang berlima. In shaa Allah kekal
la persahabatan kita berlima sehingga cucu cicik nanti. Kih kih

ni request from nadhirohh. Nak meniarap pulak. dengan panaih lit lit ni

fav part from Joyayes muahahahah
ni request from Fazirah. rasa macam bbq sat heheh

❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥

 banyak je lagi photos pre convo. but cukupla aku tunjukkan hat ni. hehehe and credit ti albakri. even bukan professional photographer apa yang penting ia nya percuma. heehehhe. tak perlu hire photographer and buang duit. 

Ramai je yang photo shot di Marina Island Lumut perak ni. Tapi masing2 ada photographer. 
Tak pelah walaupun kami diketawakan oleh photographer acah2 pro. Tapi apa yang penting. memori tu.

08 / 05 / 2017

ISTIADAT KONVOKESYEN UITM KE 86

Kena berkumpul 7.30 am. hehe kalut lah masing2 . 
Ibu bapa boleh bawa kad jemputan dua orang and terus masuk DSI and aku pula ke DIAK bersama adik and albakri. hehehe

Kat DIAK depa boleh tgk live dari screen apa yang berlaku di dalam DSI. hehehe
CS143B. ONLY GIRLS. wish u olls happy and success. muahhh love uols

Waiting my turn. So nervous. Dengan kasut besar and kain longgar. Kuruih la ni? hehehe
make up pon simple sbb rush sgt ◕‿-


alah mashamnya muka saya 


video
Im officially graduated. YeaY !!  ◕‿◕




Big applause to me and thanks for those know me and I want to dedicate my achievement to my family, love and friends. I proud with myself. 

TQ for giving this awesome flowers. I love this both of flowers. You know me well bae.
I love you and forever falls in love with you.