ღ Opendiary ✎

Fitrah Mohd

Hello Fitrah Mohd|21|Kuantanese|Ex Uitm Tapah| Dip Mathematical Science ◕‿◕, sweets. Be nice here :D. 
Degree in Klate, jadi mek budu lah. 2Tahun jah, bulih punyo ^^ ❥




BisikBuzz





Music


Ask.fm'


Twitter


Semporna Kundasang KK

Greeting Text

Hai malam ni aku tetiba rajin nak menaip puleksss. Okay sebab baru ada mood and masa nak update. Kali ni na update pasal baru2 ni aku ada not too short vocay. hehehe. This is my 3rd times dalam bervocay ni. Xde niat nak jadi traveller pon tapi its just my satisfaction and to release stress bcs Im still student and study.

For my 1st travel, classmate and I choose Langkawi as destination for celebrating our end of semester during diploma. HAHA and after 2days I have a short vocay with my pretty besties #JOYAYES yassss and we choose penang as our destination. Tapi kami xtry lak pulok nasi kadaq kan. hehehe

Orite aku xmau sembang pasai tu. Yg aku nak sembang is 3rd travel aku and aku pilih Sabah sebagai destination. Ni vocation aku and si dia. Kebetulan dia orang Sabah kan so ini dapat menjimatkan lagi wang di poket and bank ku yg xseberapa ni. Plus boleh kenal terus his big family.

So we decide to go to Semporna, Kundasang and Kota Kinabalu.

10/2/1017
Gerak ke Putrajaya Sentral menaiki bas (RM28.30) pukul 4 petang and sampai around 9 oclock. Then dinner kat situ. Naik train ke KLIA 2 (RM9.60). Actually flight kami pukul 7.15 am and our boarding time 6.40am so ada masa la untuk rest. Biar sampai awai jgn lewat sudah. Btw ticket flight yg aku beli ni KL -> TWU (RM 137.00)


Actually, ada kisah agak sedih + kelakar hahaha. Kita orang tertinggal flight 7.15 tu. Masa kita orang sampai je gate dia. Kapal dah undur. waaaaa na nangis n tercirit time tu. Bengang sangat, salah kami juga. Igt sempat la kejar at last x sempat. Aku akan igt gate J18 sampai bila2 Hmmmp. Tak pasai lah kami beli tiket next flight. 2x ganda kotttt. Lari budget kami. eh Budget dia. disebabkan salah dia. So, plis pay my ticket. HAHA


Muka harapan jangan lah diulang kesilapan lalu. Nangis x berlagu. Xpasai kena berletiaq an Ma and MIL to be ( hehe )...


Perjalanan dari KL ke Tawau mengambil masa hampir 3 jam lah. Perasaan aku ni excited sangat sampai aku xleh nak lena lah tapi orang sebelah aku ni siap nganga lagi. Adoi...

Finally 1.20 pm safely landed. For the first time jumpa family si dia. Seriously, they are so nice and xtahu nak kata apa. Terkejut juga sebab big family kan. HAHA aku ni pemalu so I just talk not less and more. Dia kata aku ni okay lah an family dia. Lain la apa yg dia fikirkan. Well ni fitrah lah hahaha... Mana2 jumpa fitrah ni pasti jatuh cinta. Eh perasan puleks.

Selama 5hari dia Semporna. Dia bawa aku jalan2 di sana. a lots of place yg cantik2 yang korang kena pergi hehe. Ikut tentatif, nak pg Pulau Mabul tapi cuaca tak mengizinkan. So, xde rezeki. InshaaAllah lain kali. Nampak tak dia suh mai lagi. (Dalam hati memang nakkkkk) hehe


♂ Ni tempat kalau korang nak mandi laut. Entrance fee just RM2 perhead. hehe Banyak jer selain Warisan ni. 


♂ Orang tu nak bawa ite pergi date kat floating. Okay Dragon Inn Floating ye. Kat sini cantik weh view dia. Tapi aku just minum and tgk2 jenis ikan jer. Entrance fee aku xberapa igt berapa tp bwh RM5 xsilap lah. Ambik pic kat sini gempak sikit.




Perkena Teh Nai + Fries


Okay next day. 8 am plan nak naik Bukit Tengkorak kalau kat Semenanjung mcm pukul 9 macam tulah. Sumpah jatuh cinta dengan view dia dr atas. Macam dalam lukisan. Serious ! 




Ni pulak Muzium berhadapan dengan Bukit Tengkorak. Tak silap percuma jer masuk, just tulis nama jerrr...








Lepas daki bukit, bfast lah. Aku roti telur and dia mi goreng basah tapi rupanya kalau kat semenanjung me ladna gitu hahahaha ◕‿◕


Belah petang pula. Kami pergi Tg Perapat. Hua cantik lah tempat dia. Kalau nak tenangkan diri boleh cari and pergi ke sini okay. I love it. ! ♥♡♥♡♥♡



Acah2 pre wedding pulekkkk. hehehe


Hari yang keenam, pagi2 lagi dah bertolak ke Kundasang dari Semporna. OMG so mencabar jalannya. Tuhan jer tahu keletihan yang di alami. Tapi kami bermalam di Ranau. Plan awal igt nak menginap kat Mesilau. Tapi ada sedikit masalah terpaksa pilih Ranau. Pergi Kundasang keesokkannya. Entrance fee RM5 per head. Haaaaa cantik weh tapi tulah time ni berkabus aje.Hujan jer. Tu xberapa nak aummm sgt. 



Bapa and adik2 beliau. hehe pekena ais krim sat. around Rm5 ++ lah kalau plain. Nak toping maybe add dalam RM1++.  Kami ambik plain sbb toping da habis. Sadis betoi. Ada 2 flavor. Chocolate and Yogurt. U should choose yogurt. better kot.


Kundasang more to sayur lah. Aku pergi juga Strawberry farm but Cameron much better lah. 


Entrance fee : RM2 per head. hmmm boleh lah. 



ni pula Kinabalu Park. Entrance fee: RM3 per head. Tapi tak tahu lah apa lagi ada dalam ni sebab xmasuk dalam sangat. Plus rush sgt time ni. 




Cantik kannnn?? hehe ♥♡


Wajib bergambaq kat sini. Depan waterfront. HEHE orang tu marah kita sebab kita berbual dengan lelaki pelancong asing. At last dia pujuk bergambaq kat sini.


Gayat sikit tapi best




takot nak p tengah. buat nya jatuh tenggelam hahaha



Rangka ikan paus. Real tau. Besaq sungguh.


Awak nanti tite kawen. kita nak pakai baju ni boleh? Baju adat kaum Bajau. Plis tunaikan impian iteee..


Banyak jer picnye. Tapi cukup lah apa yang aku update ni. HEHE Harap ada lagi rezeki mai sini. Masih xpuas berjalan di negeri di bawah bayu ni . BYE BYE